Νόμος 3027/02 - Άρθρο 4

Άρθρο 4: Ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης - Κατάργηση της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. α) Ιδρύεται στην Αθήνα Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η οποία είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου πλήρως αυτοδιοικούμενο, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 5 του Συντάγματος, τις διατάξεις του νόμου αυτού και τον Εσωτερικό Κανονισμό.

 

Η Σχολή αποτελείται από τα Τμήματα:

 

α)α) Παιδαγωγικό Τμήμα.

 

α)β) Τμήμα Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανών με εισαγωγικές κατευθύνσεις:

 

i) Εκπαιδευτικών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

ii) Εκπαιδευτικών Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

 

α)γ)Τμήμα Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων Μηχανικών.

 

α)δ) Τμήμα Εκπαιδευτικών Πολιτικών Μηχανικών.

 

β) Η αποστολή της Σχολής συμπίπτει με αυτή των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, όπως περιγράφεται στο άρθρο 1 του νόμου [Ν] 1404/1983 και περιλαμβάνει επιπλέον την παράλληλη παροχή παιδαγωγικής εκπαίδευσης στους σπουδαστές της, την προαγωγή της εφαρμοσμένης έρευνας στην εκπαιδευτική τεχνολογία και την παιδαγωγική και την παροχή κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης.

 

γ) Η Σχολή στεγάζεται και λειτουργεί στους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

 

2. α) Οι διατάξεις του νόμου [Ν] 1404/1983 και της νομοθεσίας που αναφέρεται σε θέματα Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα θέματα τα σχετικά με τη διάρκεια σπουδών και γενικώς την οργάνωση σπουδών, τους σπουδαστές και το πάσης φύσεως προσωπικό Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εφαρμόζονται ανάλογα και για τα σχετικά θέματα που αφορούν τη Σχολή. Ειδικότερα, οι διατάξεις του νόμου [Ν] 1404/1983 εφαρμόζονται με τις ακόλουθες διαφοροποιήσεις:

 

α)α) Τα όργανα του άρθρου 10 και η συνέλευση του άρθρου 11 δεν λειτουργούν. Στο Συμβούλιο του άρθρου 11 αντί Διευθυντών Σχολών μετέχουν οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων της Σχολής. Το Συμβούλιο του άρθρου 11 ασκεί και τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου του άρθρου 10 και της Συνέλευσης του άρθρου 11, ενώ ο Πρόεδρος έχει και τις αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολής του άρθρου 10. Όπου προβλέπεται Συμβούλιο Σχολής νοείται το Συμβούλιο του άρθρου 11 και όπου προβλέπεται Διευθυντής Σχολής νοείται ο Πρόεδρος.

β)β) Οι Υπηρεσίες Διοικητικής Μέριμνας συγκροτούνται με τον εσωτερικό κανονισμό, με τον οποίο καθορίζεται, κατά τρόπο ανάλογο με αυτόν των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, η εσωτερική τους διάρθρωση, οργάνωση και λειτουργία ως και κάθε θέμα σχετικό με το διοικητικό προσωπικό.

γ)γ) Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής καταργείται. Τα μέλη του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού υπάγονται απευθείας στο Συμβούλιο και καλύπτουν το διδακτικό τους ωράριο στα Τμήματα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή σε ανάγκες αυτής, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου. Τα μέλη του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού μετέχουν στο εκλεκτορικό σώμα εκλογής Προέδρου και Αντιπροέδρου.

 

β) Οι διατάξεις των άρθρων 7 έως 12 και του άρθρου 15 του νόμου [Ν] 2530/1997, που αναφέρονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, εφαρμόζονται ανάλογα και για το εκπαιδευτικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

γ) Το πτυχίο που χορηγούν τα Τμήματα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης παρέχει δικαίωμα διδασκαλίας στην ειδικότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ αποτελεί και πτυχίο επαγγελματικής ειδικότητας το οποίο ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι ισότιμο και αντίστοιχο με αυτά των τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Το πτυχίο φέρει και τους δύο τίτλους, αυτόν του εκπαιδευτικού και της επαγγελματικής ειδικότητας, με ενιαίο βαθμό. Το πτυχίο χορηγείται ύστερα από σπουδές δέκα ακαδημαϊκών εξαμήνων στα οποία περιλαμβάνεται το εξάμηνο εκπόνησης πτυχιακής εργασίας και εκτέλεσης πρακτικής άσκησης στην ειδικότητα. Για τους ήδη φοιτούντες υπάρχει η δυνατότητα, όχι αργότερα από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωσή τους όσοι επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στα οκτώ εξάμηνα και όχι αργότερα από τις 31-10-2018 και να λάβουν μόνο το πρώτο πτυχίο του εκπαιδευτικού χωρίς τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους για άλλα δύο εξάμηνα.

 

Για τους υπολοίπους εφαρμόζονται οι διατάξεις για το ενιαίο πτυχίο των δέκα εξαμήνων.

 

δ) Μέχρι την έναρξη της αυτοδύναμης λειτουργίας της Σχολής, η διοίκηση και η διαχείριση της Σχολής ασκούνται από επταμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται από μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων, Ερευνητικού Προσωπικού Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή άλλα πρόσωπα κύρους από το χώρο των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών, με πείρα σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας. Η Διοικούσα Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την απόφαση, ένα μέλος ορίζεται ως Πρόεδρος και ένα ως Αντιπρόεδρος. Για τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και Ερευνητικού Προσωπικού Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που είναι μέλη της Διοικούσας Επιτροπής δεν ισχύουν οι διατάξεις της περίπτωσης β' της παραγράφου 3 του άρθρου 2 και της περίπτωσης β' της παραγράφου 3 του άρθρου 8 του νόμου [Ν] 2530/1997 αντίστοιχα. Η Διοικούσα Επιτροπή εκπροσωπεί τη Σχολή και ασκεί όλες τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου και όσες αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης δεν ανατίθενται ρητώς σε μέλη της με τις διατάξεις του νόμου αυτού. Στις αρμοδιότητές της υπάγονται, μέχρι τη συγκρότηση των οικείων οργάνων, και αυτές της Επιτροπής Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού. Ειδικότερα:

 

α)α) Έως ότου εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για την αυτοδύναμη λειτουργία του Ιδρύματος, η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης εκπροσωπείται από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής και σε περίπτωση κωλύματος ή απουσίας του Προέδρου από τον Αντιπρόεδρο.

β)β) Ο πρόεδρος της Διοικούσα Επιτροπή έχει τις αρμοδιότητες του Προέδρου, του Διευθυντή Σχολής και του Προϊσταμένου Τμήματος Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και ο Αντιπρόεδρος τις αρμοδιότητες του Αντιπροέδρου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Οι αρμοδιότητες Προϊσταμένου Τμήματος, που έχει ο Πρόεδρος, μπορεί να ανατίθενται, με πρόταση του Προέδρου και απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, σε μέλος της ή σε μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του οικείου Τμήματος. Για τη λειτουργία των Συμβουλίων των Τμημάτων ορίζονται, ακόμη, ως μέλη τους, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής τρία μέλη του Ερευνητικού Προσωπικού από κάθε οικείο Τμήμα και εκπρόσωπος των σπουδαστών, που ορίζεται από το σύλλογο των σπουδαστών. Το συμβούλιο Τμήματος ασκεί και τις αρμοδιότητες της γενικής συνέλευσης Τμήματος.

γ)γ) Η Διοικούσα Επιτροπή μπορεί με απόφασή της να μεταβιβάζει οποιαδήποτε αρμοδιότητά της ή την εξουσία λήψης αποφάσεων για επείγοντα θέματα στον Πρόεδρο, στον Αντιπρόεδρο ή σε μέλη της.

δ)δ) Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής υπογράφει για λογαριασμό του Ιδρύματος συμβάσεις με αντικείμενο της ανάθεση μελετών, την προμήθεια υλικών και την εκτέλεση έργων και προκηρύσσει τους σχετικούς διαγωνισμούς και δημοπρασίες για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από την πρώτη λειτουργία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Ακόμη προβαίνει για λογαριασμό του Ιδρύματος, ύστερα από σχετική απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, σε προσλήψεις επιστημονικών και εργαστηριακών συνεργατών, εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων, επισκεπτών καθηγητών και λοιπού προσωπικού και συνεργατών, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις περί Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και γενικώς μεριμνά για την εκτέλεση των αποφάσεων της Διοικούσας Επιτροπής.

 

ε) Με απόφαση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ορίζεται ως γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής μαζί με τον αναπληρωτή του διοικητικός υπάλληλος της Σχολής είτε υπάλληλος άλλης κατηγορίας. Με όμοια απόφαση καθορίζεται ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας της γραμματείας της Διοικούσας Επιτροπής.

 

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται η αποζημίωση του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, των μελών και του γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής.

 

στ) Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και όταν πρόκειται για σύσταση θέσεων και των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθορίζονται:

 

α)α) Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αυτοδύναμη λειτουργία των Τμημάτων και όλων των οργάνων διοίκησης της Σχολής,

β)β) τα ειδικότερα καθήκοντα και αρμοδιότητες του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και των μελών της Διοικούσας Επιτροπής, ως και ο τρόπος περάτωσης του έργου της, σε συνδυασμό και με την αυτοδύναμη λειτουργία των οργάνων διοίκησης της Σχολής,

γ)γ) τα θέματα σύστασης θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, ειδικού τεχνικού προσωπικού κατά κλάδο ή διοικητικού προσωπικού κατά κατηγορίες, κλάδους και βαθμούς. Προσόντα διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό των θέσεων διοικητικού προσωπικού είναι αυτά που ορίζονται για το προσωπικό των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

 

ζ) Για τη διοικητική υποστήριξη της Διοικούσας Επιτροπής επιτρέπεται:

 

α)α) Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να αποσπώνται, με αίτησή τους και κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, για ένα χρόνο, με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι δύο φορές, υπάλληλοι με ειδικά προσόντα ή πείρα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ή Οργανισμών, υπηρεσιών ή φορέων που υπάγονται σε αυτό, για να βοηθήσουν τη Διοικούσας Επιτροπής στο έργο της. Ο χρόνος της απόσπασης λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας. Ο φορέας που επιβαρύνεται με τη μισθοδοσία του αποσπασμένο υ υπαλλήλου καθορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

β)β) Η μετάταξη υπαλλήλων του δημόσιου τομέα στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 2 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 16 του άρθρου 55 του νόμου [Ν] 3205/2003 (ΦΕΚ 297/Α/2003), με την παράγραφο 1 του άρθρου 29 του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α/2013).

 

3. Η υποπερίπτωση β)β' της περίπτωσης α' της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του νόμου 2916/2001 αντικαθίσταται ως εξής:

 

{β)β) τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.}

 

4. Μέχρι την κατάρτιση του εσωτερικού κανονισμού της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η λειτουργία των Υπηρεσιών Διοικητικής Μέριμνας καθορίζεται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ή του Συμβουλίου. Με ίδια απόφαση ανατίθενται προσωρινώς σε διοικητικούς υπαλλήλους η άσκηση καθηκόντων γενικού γραμματέα των Υπηρεσιών Διοικητικής Μέριμνας και προϊσταμένων των επί μέρους υπηρεσιών αυτών.

 

5. α) Η Σχολή, με απόφαση του Συμβουλίου, οργανώνει και λειτουργεί, συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες των Τμημάτων της, συγχρηματοδοτούμενα ή αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα διάρκειας έως δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων: α)α) παιδαγωγικής κατάρτισης, για εκπαιδευτικούς ή υποψήφιους εκπαιδευτικούς και β)β) επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης, εκπαιδευτικών ή μη.

 

Το κόστος λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών θα καλύπτεται από τον ΕΛΚΕ της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και από τα προερχόμενα από τα προγράμματα αυτά, έσοδα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Ειδικού Λογαριασμού (ΕΛΚΕ).

 

β) Στα προγράμματα αυτά μπορούν, ακόμη, να διδάσκουν, με ωριαία αντιμισθία, ως συνεργάτες, επιστήμονες που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους και, με μερική απασχόληση, μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων ή Ερευνητικού Προσωπικού Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είτε πλήρους είτε μερικής απασχόλησης. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζεται το ύψος της ωριαίας αντιμισθίας, ανάλογα με την ιδιότητα και τα επιστημονικά προσόντα των συνεργατών.

 

γ) Σε όσους παρακολουθούν επιτυχώς τα προγράμματα χορηγείται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, όταν πρόκειται για πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης και Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης ή Εξειδίκευσης, όταν πρόκειται για πρόγραμμα επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης.

 

Τα προγράμματα λειτουργούν στην έδρα της Σχολής. Μπορούν, επίσης, τα προγράμματα αυτά, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ή του συμβουλίου της Σχολής, που εγκρίνεται από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, να λειτουργούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

 

δ) Τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών στην έδρα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή σε άλλες πόλεις, ο τρόπος επιλογής των συνεργατών, ο τύπος του χορηγούμενου Πιστοποιητικού και κάθε σχετική λεπτομέρεια ρυθμίζονται με τον εσωτερικό κανονισμό της Σχολής. Είναι δυνατή η έκδοση από τη Σχολή ειδικού κανονισμού λειτουργίας των Προγραμμάτων αυτών με το παραπάνω περιεχόμενο, εκτός του Εσωτερικού Κανονισμού της Σχολής. Μέχρι την έκδοση των κανονισμών αυτών κάθε σχετικό θέμα ρυθμίζεται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής ή του Συμβουλίου της Σχολής.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 5 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 29 του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α/2013).

 

6. α) Με τη λήξη του ακαδημαϊκού έτους 2001 - 2002 καταργείται το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης και το αρχείο της παραδίδεται στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αποτελεί καθολικό διάδοχο της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

 

Κάθε είδους κινητή και ακίνητη περιουσία και κάθε εμπράγματο δικαίωμα του νομικού προσώπου που καταργείται μεταβιβάζεται χωρίς διατυπώσεις, αυτοδικαίως και χωρίς επιβαρύνσεις στην κυριότητα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Για τη μεταβίβαση της ακίνητης περιουσίας αρκεί σημείωση από τον υποθηκοφύλακα της μεταβίβασης στα βιβλία μετεγγραφών του οικείου υποθηκοφυλακείου,με μνεία της διάταξης αυτής. Τυχόν εκκρεμείς δίκες με διάδικο τη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης συνεχίζονται χωρίς διακοπή από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και στο όνομά της. Από την ανωτέρω προθεσμία, όπου στις κείμενες διατάξεις αναφέρεται το νομικό πρόσωπο ή όργανα της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης. νοείται το νομικό πρόσωπο ή τα οικεία όργανα της Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, όπου αναφέρεται πτυχίο Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης για διορισμό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση νοείται και το πτυχίο της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που αναφέρεται στην υποπερίπτωση α)α' της περίπτωσης ε' της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού και όπου αναφέρεται Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης ή πτυχίο αυτής νοούνται τα αντίστοιχα προγράμματα της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ή τα αντίστοιχα Πιστοποιητικά, που προβλέπονται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου. Ο Ειδικός Λογαριασμός που λειτουργεί στη Σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης με την [Α] Ε5/2925/1994 (ΦΕΚ 947/Β/1994) κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με την [Α] Ε5/1180/1998 (ΦΕΚ 760/Β/1998) όμοια απόφαση, μεταφέρεται στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, μετονομάζεται σε (Ειδικός Λογαριασμός Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης) και λειτουργεί έκτοτε σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και εν γένει τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για τους Ειδικούς Λογαριασμούς των Τεχνολογικών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

 

β) Το πάσης φύσεως προσωπικό της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης καθίσταται προσωπικό της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και οι θέσεις του προσωπικού της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης μεταφέρονται αυτοδικαίως στις θέσεις του προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Το προσωπικό αυτό διατηρεί την υπηρεσιακή κατάσταση που έχει κατά τη μεταφορά του και διατηρεί τυχόν επιπλέον αποδοχές που λαμβάνει ως προσωπική διαφορά, η οποία μειώνεται με οποιαδήποτε αύξηση των αποδοχών του μέχρι τελικής εξίσωσης αυτών με εκείνες της νέας του θέσης. Μετά τη μεταφορά των θέσεων στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ισχύουν ειδικότερα τα ακόλουθα:

 

α)α) Οι θέσεις του προσωπικού των κλάδων 22, 23, 24, 25, 27 και 28, ανάλογα με τη μισθολογική εξομοίωση που έγινε για κάθε εκπαιδευτικό, κατ' εφαρμογή των άρθρων 9 παράγραφος 2 του νόμου [Ν] 1865/1989, 42 παράγραφοι 6, 7, 8 και 9 του νόμου [Ν] 2413/1996 (ΦΕΚ 124/Α/1996) και 18 παράγραφος 6 περίπτωση α' και 7 του άρθρου 18 του νόμου [Ν] 2530/1997, μετατρέπονται αυτοδικαίως σε προσωποπαγείς θέσεις και ειδικότερα όσων έχουν εξομοίωση με θέση: α)α) Καθηγητή, σε προσωποπαγείς θέσεις Αναπληρωτών Καθηγητών, β)β) Επίκουρου Καθηγητή, σε προσωποπαγείς θέσεις Επίκουρων Καθηγητών και γ)γ) Καθηγητή Εφαρμογών, σε προσωποπαγείς θέσεις Καθηγητών Εφαρμογών.

 

β)β) Οι θέσεις του προσωπικού των κλάδων 26 και 26Α μετατρέπονται αυτοδικαίως σε προσωποπαγείς θέσεις Καθηγητών Εφαρμογών. Όπου στις διατάξεις του νόμου [Ν] 1404/1983, του νόμου αυτού και εν γένει της κείμενης νομοθεσίας αναφέρονται μέλη Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού νοούνται εφεξής και όσοι υπάγονται στις διατάξεις της υποπερίπτωσης αυτής.

 

γ)γ) Οι θέσεις του προσωπικού των κλάδων 29 και 30 μετατρέπονται αυτοδικαίως σε θέσεις κλάδων αντίστοιχων με αυτούς του Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού των Τεχνολογικών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, οι οποίοι κλάδοι συνιστώνται και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Για την ένταξη στους κλάδους εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 1 έως 5 του άρθρου 11 του νόμου 2817/2000. Όσοι υπάγονται στην περίπτωση αυτή μπορούν να μεταταγούν σε αντίστοιχη θέση της δευτεροβάθμιας τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης του κλάδου ΤΕ1 του άρθρου 14 του νόμου [Ν] 1566/1985, μεταφέροντας την οργανική θέση τους. Για το σκοπό αυτόν υποβάλλουν, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, σχετική αίτηση στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, που διαβιβάζεται στην οικεία Διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στην αίτηση αναγράφουν και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε σχολική μονάδα της οποίας επιθυμούν να τοποθετηθούν. Οι οργανικές θέσεις όσων επιλέξουν να μεταταγούν μεταφέρονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και κατανέμονται στις σχολικές μονάδες.

 

δ)δ) Το πάσης φύσεως διοικητικό προσωπικό διατηρεί την υπηρεσιακή του κατάσταση και καταλαμβάνει θέσεις κατά κατηγορίες, κλάδους και βαθμούς αντίστοιχους με αυτά που κατέχει στη Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.

 

ε)ε) Η εφαρμογή των διατάξεων της παραγράφου αυτής γίνεται με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και διαπιστωτικές πράξεις του Πρόεδρου της, οι οποίες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύουν από 01-09-2002, ακόμη και αν εκδοθούν προγενέστερα ή μεταγενέστερα. Με τη διαπιστωτική πράξη γίνεται και ένταξη του Ερευνητικού Προσωπικού σε Τμήμα, ανάλογα με την ειδικότητά του και το κύριο γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος. Το Ερευνητικό Προσωπικό με ειδικότητα που δεν αντιστοιχεί στο κύριο γνωστικό αντικείμενο Τμήματος εντάσσεται στο Γενικό Τμήμα.

 

στ)στ) Για τη μετατροπή των ανωτέρω προσωποπαγών θέσεων σε μόνιμες τακτικές θέσεις της ίδιας ή άλλης βαθμίδας και για την τύχη των θέσεων αυτών μετά την αποχώρηση, για οποιονδήποτε λόγο, όσων τις κατέχουν, εφαρμόζονται αναλόγως οι μεταβατικές ρυθμίσεις για το αντίστοιχο προσωπικό των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, του άρθρου 6 του νόμου 2916/2001. Οι διατάξεις της παραγράφου 25 του άρθρου 3 του νόμου αυτού εφαρμόζονται αναλόγως και για όσους υπάγονται στις διατάξεις της ανωτέρω υποπερίπτωσης α)α' της παρούσας περίπτωσης β'. Δεν μετατρέπονται οι θέσεις αυτών που προέρχονται από τους κλάδους 26 και 26Α και υπάγονται στην ανωτέρω υποπερίπτωση β)β', για τους οποίους εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης στ' υποπερίπτωση α)α' της παραγράφου 1 του άρθρου 6 του νόμου 2916/2001.

 

ζ)ζ) Οι κενές θέσεις του πάσης φύσεως προσωπικού της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης μεταφέρονται στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη του Συμβουλίου της Σχολής, ειδικότερα: α)α) οι κενές θέσεις των κλάδων 22, 23, 24, 25, 27 και 28 μετατρέπονται, κατά το ήμισυ σε μόνιμες θέσεις Αναπληρωτών Καθηγητών και κατά το άλλο ήμισυ σε μόνιμες θέσεις Επίκουρων Καθηγητών, ενώ τυχόν μισή μονάδα στρογγυλοποιείται προς τα άνω στις θέσεις Επίκουρων Καθηγητών, β)β) οι κενές θέσεις κλάδων 26 και 26Α μετατρέπονται σε μόνιμες θέσεις Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού, γ)γ) οι κενές θέσεις κλάδων 29 και 30 μετατρέπονται σε μόνιμες θέσεις Ειδικού Τεχνικού Προσωπικού και ορίζονται οι κλάδοι στους οποίους αυτές κατανέμονται, κατά το δυνατόν ισομερώς.

 

η)η) Οι σπουδαστές που θα εισαχθούν από το ακαδημαϊκό έτος 2002 - 2003 στην Ανωτέρα Σχολή Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που καταργείται, νοούνται ως σπουδαστές της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

θ)θ) Μέχρι να καταρτιστούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, καταρτίζονται προγράμματα σπουδών με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία συγκροτεί για το σκοπό αυτόν πενταμελείς κατά Τμήμα γνωμοδοτικές επιτροπές από μέλη Επιστημονικού Προσωπικού. Οι επιτροπές εισηγούνται στη Διοικούσα Επιτροπή η οποία και λαμβάνει την τελική απόφαση.

 

ι)ι) Στην έναρξη των συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής παρίστανται χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκθέτουν τις απόψεις τους:

 

α)α) ένας εκπρόσωπος του εκπαιδευτικού προσωπικού, όταν συζητούνται θέματα εκπαιδευτικού προσωπικού και θέματα σπουδών, β)β) ένας εκπρόσωπος των σπουδαστών, όταν συζητούνται θέματα σπουδών. Οι εκπρόσωποι αυτοί με τους αναπληρωτές τους ορίζονται για κάθε ακαδημαϊκό έτος από το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ή των σπουδαστών κατά περίπτωση, που καλείται, από τη Διοικούσα Επιτροπή, να συνέλθει για το σκοπό αυτόν. Κατά την πρώτη εφαρμογή, όσοι εκλεγούν για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος συνεχίζουν και το επόμενο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 6 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 29 του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α/2013).

 

7. α) Μέλη Ερευνητικού Προσωπικού των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που έχουν διατεθεί και υπηρετούν στη Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, μπορούν να ζητήσουν τη μεταφορά της θέσης τους στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο ανήκει η θέση τους. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται στον Πρόεδρο του οικείου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εντός δύο μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού. Η πράξη του Προέδρου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, με την οποία διαπιστώνεται η μεταφορά της θέσης, διαβιβάζεται στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, της οποίας ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής συντάσσει, βάσει αυτής, τελική διαπιστωτική πράξη, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει, είτε εκδοθεί προγενέστερα είτε μεταγενέστερα, από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2002 - 2003. Αν τα μέλη αυτά έχουν ζητήσει μετατροπή της θέσης τους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του νόμου 2916/2001, τότε, μετά την υποβολή της αίτησης μεταφοράς της θέσης τους, που προβλέπεται ανωτέρω, συνεχίζουν να προσφέρουν το έργο της στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και κατά τα επόμενα ακαδημαϊκά έτη, η διαδικασία μετατροπής της θέσης τους συνεχίζεται από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο ανήκει η θέση τους και μετά την ολοκλήρωσή της τελειώνει η διαδικασία μεταφοράς της θέσης σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου αυτής, οπότε η διαπιστωτική πράξη θα ισχύει από τη δημοσίευσή της, αν γίνει μετά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2002 - 2003. Αν τα μέλη αυτά δεν κατέθεσαν αίτηση μετατροπής της θέσης, εφαρμόζεται για τη μεταφορά η διάταξη αυτή και όταν ζητηθεί μετατροπή εφαρμόζονται αναλόγως, από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι διατάξεις του άρθρου 6 του νόμου 2916/2001.

 

β) Από το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 δεν επιτρέπεται διάθεση μελών Ερευνητικού Προσωπικού των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

8. Σε περίπτωση ίδρυσης στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης νέων Τμημάτων ή νέων Σχολών ή κατάργησης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας ή αλλαγής γνωστικού αντικειμένου Τμημάτων ή Σχολών εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 4 του νόμου [Ν] 1404/1983 και της παραγράφου 7 του άρθρου 71 του νόμου [Ν] 1566/1985. Σε περίπτωση ίδρυσης νέας Σχολής, με το προεδρικό διάταγμα που προβλέπεται να εκδοθεί μπορεί να γίνει η απαραίτητη προσαρμογή στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ώστε να εφαρμόζονται και γι' αυτήν πλήρως οι διατάξεις του νόμου [Ν] 1404/1983 και γενικώς της νομοθεσίας που ισχύει για τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, χωρίς τις διαφοροποιήσεις που προβλέπονται από τις προηγούμενες παραγράφους του άρθρου αυτού.

 

9. α) Οι σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών που καταργείται συνεχίζουν τις σπουδές τους και λαμβάνουν πτυχίο Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις που υφίστανται κατά την έναρξη εφαρμογής του νόμου αυτού, οι οποίες εξακολουθούν να ισχύουν όσο υπάρχουν σπουδαστές της κατηγορίας αυτής. Για το σκοπό αυτόν εξουσιοδοτείται η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης να χορηγεί πτυχία Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, να εκδίδει πάσης φύσεως πτυχία, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για σπουδαστές ή απόφοιτους Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών, να ασκεί διδακτικό έργο και να διενεργεί εξετάσεις, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών. Εξουσιοδοτείται ακόμη να αναμορφώνει, αν κρίνει απαραίτητο, τα προγράμματα και τον κανονισμό σπουδών της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών. Η διάταξη αυτή ισχύει αναλόγως και για τα προγράμματα που λειτουργούν στην Παιδαγωγική και Τεχνολογική Σχολή της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης. Λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής ρυθμίζονται, αν κριθεί αναγκαίο, με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

β) Τα πτυχία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι μεταξύ τους ισότιμα. Τα πτυχία της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι, περαιτέρω, μεταξύ τους και αντίστοιχα αν είναι ίδιας ειδικότητας και αν συντρέχει, για τα πτυχία Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, η υποπερίπτωση β)β' της περίπτωσης ε' της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού. Τα πτυχία της Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Σχολής της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης είναι ισοδύναμα με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

 

γ) Για λειτουργία προγραμμάτων παιδαγωγικής κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης σε άλλες πόλεις εκτός της έδρας της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, στις οποίες λειτουργούν, κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού, τέτοια προγράμματα της Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Σχολής της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, δεν απαιτείται, κατ' εξαίρεση των διατάξεων της ανωτέρω παραγράφου 5, έγκριση από τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

δ) Τα μέλη ΕΠ και ΕΔΙΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και το διοικητικό προσωπικό της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που εργάζονται εκτός της έδρας του Ιδρύματος στις πόλεις όπου λειτουργούσαν παραρτήματα ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ μπορούν να παρέχουν το έργο τους στα Προγράμματα Παιδαγωγικής Κατάρτισης και Προγράμματα Επιμόρφωσης ή Εξειδίκευσης που οργανώνει και λειτουργεί η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3027/2002 (ΦΕΚ 152/Α/2002).

 

ε) Τα μέλη ΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης μπορούν να παρέχουν το έργο τους σε προγράμματα σπουδών Τμημάτων ή Σχολών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με τα οποία το Ίδρυμα έχει συνάψει προγραμματικές συμφωνίες συνεργασίας με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 9 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 27 του νόμου 4415/2016 (ΦΕΚ 159/Α/2016).

 

10. α) Η θητεία του Συμβουλίου της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, που συγκροτήθηκε με την απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων [Α] Ε5/1205/23-05-1996 (ΦΕΚ Β5/ΝΠΔΔ/1996) παρατείνεται από τότε που έληξε μέχρι το διορισμό του Συμβουλίου της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συγκροτήθηκε και λειτουργεί κατά την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού.

 

β) Για τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και Ερευνητικού Προσωπικού Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τα οποία μετέχουν με οποιαδήποτε ιδιότητα στο Συμβούλιο της Σχολής Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, δεν ισχύουν οι διατάξεις της περίπτωσης β' της παραγράφου 3 του άρθρου 2 και της περίπτωσης β' της παραγράφου 3 του άρθρου 8 του νόμου [Ν] 2530/1997 αντίστοιχα. Η διάταξη αυτή ισχύει από 01-01-2002.

 

 

 

1. α) Η παράγραφος 1)α του άρθρου 4 του νόμου 3027/2002 τροποποιείται ως εξής:

 

{1.

 

 

 

ε) Η υποπερίπτωση α' της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του νόμου 3027/2002 τροποποιείται ως εξής:

 

{α) Η Σχολή, με απόφαση του Συμβουλίου, οργανώνει και λειτουργεί, συμπληρωματικά προς τις ειδικότητες των Τμημάτων της, συγχρηματοδοτούμενα ή αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα διάρκειας έως δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων: α)α) παιδαγωγικής κατάρτισης, για εκπαιδευτικούς ή υποψήφιους εκπαιδευτικούς και β)β) επιμόρφωσης ή εξειδίκευσης, εκπαιδευτικών ή μη.

 

Το κόστος λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών θα καλύπτεται από τον ΕΛΚΕ της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και από τα προερχόμενα από τα προγράμματα αυτά, έσοδα, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Ειδικού Λογαριασμού (ΕΛΚΕ). Η υποπερίπτωση β' της παραγράφου 5 του άρθρου 4 του νόμου 3027/2002 καταργείται.

 

στ) Η υποπερίπτωση β' θ)θ) της παραγράφου 6 του άρθρου 4 του νόμου 3027/2002, τροποποιείται ως εξής:

 

{Μέχρι να καταρτιστούν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, καταρτίζονται προγράμματα σπουδών με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία συγκροτεί για το σκοπό αυτόν πενταμελείς κατά Τμήμα γνωμοδοτικές επιτροπές από μέλη Επιστημονικού Προσωπικού. Οι επιτροπές εισηγούνται στη Διοικούσα Επιτροπή η οποία και λαμβάνει την τελική απόφαση.}

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 10 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 13 του άρθρου 29 του νόμου 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α/2013).

 

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.