Απόφαση 2433/15

Απόφαση 2433/2015: Χαρακτηρισμός ως διατηρητέων 7 κτηρίων, που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας εντός του ιστορικού τόπου της Φλώρινας και καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτών


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Απόφαση 2433/2015: Χαρακτηρισμός ως διατηρητέων 7 κτηρίων, που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας εντός του ιστορικού τόπου της Φλώρινας και καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης αυτών, (ΦΕΚ 152/ΑΑΠ/2015), 30-07-2015.

 

Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

 

Έχοντας υπόψη:

 

1. Τις διατάξεις:

 

α) Του νόμου 4067/2012 (ΦΕΚ 79/Α/2012) Νέος Οικοδομικός Κανονισμός και ειδικότερα του άρθρου 6 αυτού.

 

β) Του προεδρικού διατάγματος 358/1986 (ΦΕΚ 158/Α/1986) Καθορισμός αρμοδιοτήτων Υπουργείου Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα του άρθρου 2 παράγραφος δ (α)α), που αναφέρεται στον χαρακτηρισμό κτιρίων ως διατηρητέων ή οικισμών ή τμημάτων αυτών ως παραδοσιακών.

 

γ) Του προεδρικού διατάγματος 24/2015 (ΦΕΚ 20/Α/2015) και ειδικότερα του άρθρου 1 (παράγραφος 1)δ) που αναφέρεται στη συγκρότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συγκροτείται από:

 

{... δ) τις Υπηρεσίες του πρώην Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τις αρμοδιότητες, όργανα, θέσεις και προσωπικό όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί κατά την έκδοση του παρόντος και με τους εποπτευόμενους από αυτό φορείς ...}

 

δ) Την υπ' αριθμόν 1020/2015 (ΦΕΚ 391/Β/2015) απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.

 

2. Τη γνωμοδότηση της οικείας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου στη 39η/2012 συνεδρίασή της (14ο πρακτικό).

 

3. Την από 14-10-2014 αιτιολογική έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και τη με αριθμό πρωτοκόλλου 3581/12/2014 κοινοποίησή της.

 

4. Τα με αριθμούς πρωτοκόλλου 31150Α/2014 (ΥΜΑΘ 7386/2014), 31150/2014 (ΥΜΑΘ 6642/2014), 2565/2014 (ΥΜΑΘ 6778/2014) και 3009/2014/2015 (ΥΜΑΘ 324/2015) έγγραφα του Δήμου Φλώρινας, με τα οποία απέστειλε στοιχεία που αφορούν στην τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας γνωστοποίησης (τοιχοκόλλησης, δημοσίευσης και ανάρτησης) της παραπάνω αιτιολογικής έκθεσης.

 

5. Τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη συνεδρίασή του με αριθμό 5/2015 (θέμα 3ο) υπέρ του χαρακτηρισμού ως διατηρητέων των κτηρίων επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 35, Λεωφόρου Ελευθερίας 31, Λεωφόρου Ελευθερίας 29, Λεωφόρου Ελευθερίας 13, Λεωφόρου Ελευθερίας 11, Λεωφόρου Ελευθερίας 9 και Λεωφόρου Ελευθερίας 33, αποφασίζουμε:

 

1. Χαρακτηρίζουμε ως διατηρητέα 7 κτήρια, που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας εντός του ιστορικού τόπου της Φλώρινας, όπως φαίνονται με διαγράμμιση, στο τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:1000, που θεωρήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης), και συνοδεύει την απόφαση αυτή για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Πρόκειται για αξιόλογα κτίσματα ιδιωτικού ή δημόσιου χαρακτήρα που χτίστηκαν στις αρχές του εικοστού 20ου αιώνα ή του μεσοπολέμου και είναι στοιχεία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς που αξίζει να διατηρηθούν.

 

β) Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς τη μορφή τους με στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, του νεοκλασικισμού είτε των πιο σύγχρονων τάσεων της εποχής Art Deco. Αποτελούν αξιόλογα αρχιτεκτονικά και πολεοδομικά σύνολα ομοειδών κτηρίων στον ιστορικό τόπο της Φλώρινας και μαρτυρούν μέρος της οικονομικής και κοινωνικής δομής της πόλης της εποχής αυτής.

 

γ) Τα κτίσματα αυτά εντάσσονται θετικά στο σύνολο, διατηρούν την κλίμακα και ποιότητα του αστικού χώρου και συνθέτουν συμπαγή και αδιάσπαστα αρχιτεκτονικά σύνολα - ενότητες, χαρακτηριστικά μέτωπα του δομημένου χώρου στα οποία η αφαίρεση μιας μονάδας από το σύνολο αυτό ή η αντικατάστασή της με ένα σύγχρονο κτίσμα καταστρέφει την ισχύουσα ισορροπία.

 

δ) Βρίσκονται στον ιστορικό τόπο της Φλώρινας, σε κεντρικό δρόμο δίπλα στο ποτάμι, σε μία περιοχή με πλούσιο απόθεμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της πόλης που πρέπει να προστατευτεί στο σύνολό της για αρχιτεκτονικούς, περιβαλλοντικούς, πολεοδομικούς, κοινωνικούς και αισθητικούς λόγους.

 

ε) Παρουσιάζουν σημαντική πολιτιστική αξία, αναδεικνύουν τον αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης και συμβάλλουν στη διατήρηση της ιστορικής, πολιτιστικής μνήμης και φυσιογνωμίας της πόλης της Φλώρινας.

 

στ) Η διατήρησή τους θα συμβάλλει στην περαιτέρω διάσωση των αξιόλογων κτηρίων στην περιοχή.

 

2. Ειδικότερα για κάθε ένα από τα παραπάνω κτήρια αναφέρεται:

 

Α) Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 35 (πρώην Λεωφόρος Ελευθερίας 39) (Κτήριο Α) φερόμενο ως ιδιοκτησία Αναστασίου (σύμφωνα με τη με αριθμό 301 καρτέλα της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης ΕΠΑ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Πρόκειται για αξιόλογο κτίσμα των αρχών του 20ου αιώνα με αξιοσημείωτα δομικά, αισθητικά, μορφολογικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, όπως ο όγκος, η θέση του δίπλα στο ποτάμι της πόλης, η κλίμακα του κτηρίου, τα μεταλλικά φουρούσια στήριξης του εξώστη, η πλατυμέτωπη ορθογωνική κάτοψή του, η τριμερής διάταξη της όψης, η καλλιτεχνική επεξεργασία των κιγκλιδωμάτων του εξώστη, η συνύπαρξη λαϊκών (παραδοσιακών) και νεοκλασικών στοιχείων κ.ά.

 

β) Σχηματίζει μία παραδοσιακή αρχιτεκτονική ενότητα με τρία άλλα αξιόλογα κτίσματα (κτήρια Β, Γ, Η) τα οποία συμβάλουν στην αναγνώριση της αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της ευρύτερης περιοχής.

 

Β) Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 31 (πρώην Λεωφόρος Ελευθερίας 35) (Κτήριο Β) φερόμενο ως ιδιοκτησία Μπομπότα (σύμφωνα με τη με αριθμό 302 καρτέλα της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης ΕΠΑ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Πρόκειται για αξιόλογο κτίσμα των αρχών του 20ου αιώνα με ιδιαίτερα μορφολογικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, όπως η οργάνωση νεοκλασικών στοιχείων στην όψη (ορθογώνια θωράκια, προεξέχουσες διακοσμητικές ζώνες, επίκρανα, ψευδοπαραστάδες, περίγραμμα στα ανοίγματα με κλειδί κ.ά.), η παραδοσιακή κτιριακή σύνθεσή του (διάταξη ανοιγμάτων, γεωμετρία στέγης), η επεξεργασία κενών και πλήρων στον όγκο του και η εγγραφή του στην παραδοσιακή πολεοδομική εικόνα της πόλης.

 

β) Το εν λόγω κτήριο μαζί με τα άλλα τρία κτήρια Β, Γ και Η της παρούσας έκθεσης αποτελούν μία μικρή ενότητα (σύνολο) τεσσάρων ομοειδών κτηρίων, τα οποία δημιουργούν ένα ανάπτυγμα όψεων με οπτική συνέχεια και συνοχή, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της εικόνας του αστικού τοπίου και αναδεικνύοντας το παραδοσιακό αστικό τοπίο της Φλώρινας του μεσοπολέμου.

 

Γ) Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 33 (πρώην Λεωφόρος Ελευθερίας 37) (Κτήριο Γ) φερόμενο ως ιδιοκτησία Νεδέλκου (σύμφωνα με τη με αριθμό 303 καρτέλα της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης ΕΠΑ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Πρόκειται για αξιόλογο κτίσμα των αρχών του 20ου αιώνα με ιδιαίτερα μορφολογικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, όπως η οργάνωση νεοκλασικών στοιχείων στην όψη (τριμερής οργάνωση της όψης, τοξωτό άνοιγμα με διακοσμητικό περίγραμμα τύπου ισόδομης λιθοδομής, ψευδοπαραστάδες επίκρανα διακοσμητικό γείσο κ.ά.), η παραδοσιακή κτιριακή σύνθεσή του (διώροφο με κεραμοσκεπή στέγη) και η εγγραφή του στην παραδοσιακή πολεοδομική εικόνα της πόλης (αποτελεί μέρος του παραδοσιακού ιστού της πόλης).

 

β) Το εν λόγω κτήριο μαζί με τα άλλα τρία κτήρια Α, Β και Η της παρούσας έκθεσης αποτελούν μία μικρή ενότητα (σύνολο) τεσσάρων ομοειδών κτηρίων, τα οποία δημιουργούν ένα ανάπτυγμα όψεων, με οπτική συνέχεια και συνοχή, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της εικόνας του αστικού τοπίου και αναδεικνύοντας το παραδοσιακό αστικό τοπίο της Φλώρινας του μεσοπολέμου.

 

Δ) Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 13 (πρώην Λεωφόρος Ελευθερίας 15) (Κτήριο Δ) φερόμενο ως ιδιοκτησία Αντώνιο Πισίρη (σύμφωνα με τη με αριθμό 298 καρτέλα της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης ΕΠΑ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Πρόκειται για αξιόλογο κτίσμα της εποχής του μεσοπολέμου με ιδιαίτερα μορφολογικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, όπως η οργάνωση νεοκλασικών στοιχείων (ψευδοπαραστάδες, επίκρανα, υπέρθυρα κ.ά) στην όψη και η παραδοσιακή κτιριακή σύνθεσή του (διώροφο με κεραμοσκεπή στέγη).

 

β) Το εν λόγω κτήριο με τη θέση του δίπλα στο ποτάμι της πόλης και κοντά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο προστατεύει τη συνέχεια του παραδοσιακού πυρήνα της περιοχής έτσι ώστε να διατηρηθεί η κλίμακα και αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του.

 

γ) Δημιουργεί μία μικρή ενότητα (σύνολο) τριών ομοειδών κτηρίων μαζί με τα κτήρια Ε και ΣΤ της παρούσας έκθεσης, ένα ανάπτυγμα όψεων, με οπτική συνέχεια και συνοχή του παραδοσιακού αστικού τοπίου της Φλώρινας.

 

Ε) Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 11 (πρώην Λεωφόρος Ελευθερίας 7 - 9) (Κτήριο Ε) φερόμενο ως ιδιοκτησία Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (σύμφωνα με τη με αριθμό 297 καρτέλα της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης ΕΠΑ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Το κτήριο είναι αξιόλογο με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό, αισθητικό και μορφολογικό χαρακτήρα, όπως η ιστορικότητά του, ποιότητα της σύνθεσής του, η ιστορική χρήση του ως σχολείου, τα νεοκλασικά του στοιχεία (π.χ. διαίρεση της πρόσοψης σε τρία ίσα μέρη, κατακόρυφοι άξονες των ανοιγμάτων, συμμετρία, παραστάδες, φατνώματα, κίονες, διακοσμητικές ταινίες κ.ά.), η κλίμακα και η περιβαλλοντική του σχέση στην παραδοσιακή πολεοδομική εικόνα και στον γύρω ελεύθερο χώρο (περίοπτο κτήριο σε αύλειο χώρο δίπλα στο ποτάμι με επεξεργασμένες όλες τις πλευρές του).

 

β) Πρόκειται για ένα ιστορικό κτήριο, των αρχών του 20ου αιώνα με σημαντικά νεοκλασικά στοιχεία στην οργάνωση των όψεών του και αρχές συμμετρίας που παραπέμπουν σε κτήριο δημόσιου χαρακτήρα και λειτουργεί από το έτος ανεγέρσεώς του έως σήμερα ως κτήριο σχολείου.

 

γ) Η διατήρησή του συμβάλλει στην ανάδειξη της εικόνας του αστικού τοπίου και αναδεικνύει το παραδοσιακό αστικό τοπίο της Φλώρινας του μεσοπολέμου.

 

ΣΤ) Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο με τον περίβολό του, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 9 (πρώην Λεωφόρος Ελευθερίας 5) (Κτήριο ΣΤ) φερόμενο ως ιδιοκτησία Προκοπίδη (σύμφωνα με τη με αριθμό 296 καρτέλα της Επιχείρησης Πολεοδομικής Ανασυγκρότησης ΕΠΑ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Το κτήριο είναι αξιόλογο με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό, αισθητικό και μορφολογικό χαρακτήρα, όπως η ποιοτική του σύνθεση με στοιχεία των σύγχρονων τάσεων της εποχής Art Deco που διαθέτει (π.χ. γεωμετρικά σχήματα, τονισμό γραμμικών στοιχείων, αφαιρετικά πλαίσια, κατακορυφότητα κ.ά), την κτιριακή του κλίμακα και την περιβαλλοντική του σχέση στην παραδοσιακή πολεοδομική εικόνα της πόλης και στο γύρω ελεύθερο και φυσικό περιβάλλον.

 

β) Διαθέτει ποιοτικά χαρακτηριστικά καλλιτεχνικής και μορφολογικής επεξεργασίας σύγχρονων επιρροών των ευρωπαϊκών ρευμάτων που το καθιστούν ενδιαφέρον δείγμα της αρχιτεκτονικής της εποχής (τριμερής οργάνωση όψης, γραμμικές διακοσμήσεις, επεξεργασία πόρτας και περιβόλου, ορθογωνική αετωματική απόληξη κ.λ.π.).

 

γ) Το εν λόγω κτήριο μαζί με τα άλλα δύο κτήρια Δ και Ε της παρούσας εισήγησης αποτελούν μία μικρή ενότητα (σύνολο) τριών ομοειδών κτηρίων, τα οποία δημιουργούν ένα ανάπτυγμα όψεων, με οπτική συνέχεια και συνοχή, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της εικόνας του αστικού τοπίου και αναδεικνύοντας το ιστορικό και παραδοσιακό αστικό τοπίο της Φλώρινας του μεσοπολέμου.

 

δ) Λόγω της μορφής και της θέσης του, αποτελεί σημαντικό στοιχείο διάσωσης της ανθρώπινης κλίμακας στον αστικό χώρο και της διατήρησης της οικείας σχέσης αστικού περιβάλλοντος και φυσικού τοπίου.

 

Ζ) Χαρακτηρίζεται ως διατηρητέο το κτήριο που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 29 (Κτήριο Ζ), για τους παρακάτω λόγους:

 

α) Το κτήριο είναι αξιόλογο με ιδιαίτερο μορφολογικό και αισθητικό χαρακτήρα, λόγω θέσης, παραδοσιακής κλίμακας (διάσταση, όγκος), αναλογίες ανοιγμάτων, κεραμοσκεπή στέγη, και αισθητικής (νεοκλασικά στοιχεία διακοσμητικών γραμμών στο επίχρισμα κ.λ.π.)

 

β) Γειτνιάζει με τα κτήρια επί της Λεωφόρου Ελευθερίας 31, 33 και 35, δημιουργώντας με αυτά μία ενότητα παραδοσιακών αξιόλογων κτηρίων.

 

γ) Βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Φλώρινας, στον ιστορικό τόπο της πόλης, συντελεί στην οπτική συνέχεια του ιστορικού ιστού και στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και φυσιογνωμίας της πόλης.

 

δ) Είναι κτήριο συνοδείας και μέρος ενός συνόλου ομοειδών κτηρίων σε σειρά, ένα ιδιαίτερα αξιόλογο σύνολο κτηρίων, ένα πολύ ενδιαφέρον ανάπτυγμα όψεων, με οπτική συνέχεια και συνοχή, που αντιπροσωπεύει το παραδοσιακό αστικό τοπίο της Φλώρινας του μεσοπολέμου.

 

3. Ως διατηρητέα χαρακτηρίζονται τα κτήρια και όχι τα πάσης φύσεως μεταγενέστερα προσκτίσματα ή προσθήκες ή άλλα στοιχεία που δεν συνάδουν με τον χαρακτηρισμό τους ως διατηρητέων (π.χ. σύγχρονης μορφής κουφώματα, μεταγενέστερε λιθόκτιστες επενδύσεις, κλεισμένοι εξώστες, μεταγενέστερα στέγαστρα (κτήριο Γ), προσθήκη στην πίσω όψη (κτήριο Δ) κ.λ.π.).

 

4. Στα χαρακτηριζόμενα διατηρητέα κτήρια απαγορεύεται κάθε αφαίρεση, αλλοίωση ή καταστροφή των επί μέρους αρχιτεκτονικών ή διακοσμητικών στοιχείων τους και γενικά κάθε επέμβαση που θίγει τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα και αλλοιώνει τη μορφή τους.

 

5. Επιτρέπεται η επισκευή, ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, η στατική ενίσχυση, η εσωτερική επέμβαση στη διαρρύθμιση των κτηρίων για λόγους στατικούς και λειτουργικούς, χωρίς αλλοίωση του αρχιτεκτονικού και μορφολογικού τους χαρακτήρα και των βασικών αρχών της σύνθεσής τους.

 

6. Απαγορεύονται:

 

α) η τοποθέτηση φωτεινών ή μη επιγραφών και διαφημίσεων στη στέγη και στις όψεις των διατηρητέων κτηρίων, πλην των αναγκαίων, περιορισμένων διαστάσεων επιγραφών στην ελληνική γλώσσα που υποδηλώνουν τη χρήση τους.

 

β) προσθήκη, επέκταση ή ανέγερση κτηρίου στον αύλειο χώρο των κτηρίων Ε και ΣΤ, καθώς και στα προκήπια των κτηρίων Β και Γ.

 

7. Επιβάλλονται:

 

α) η αποκατάσταση των κουφωμάτων των κτηρίων Γ και Δ, σύμφωνα με τα παραδοσιακά πρότυπα.

 

β) η αποκατάσταση των διακοσμητικών θωρακίων στο κάτω μέρος των ανοιγμάτων του ισογείου, σύμφωνα με την αρχική τους μορφή.

 

8. Για επεμβάσεις στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό των διατηρητέων κτηρίων (εκτός όσων αναφέρονται στη με αριθμό πρωτοκόλλου 1714/2011 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας - Θράκης), όπως και για την τοποθέτηση επιγραφών, απαιτείται ο έλεγχος της μελέτης από το αρμόδιο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και η έγκριση αυτής από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης).

 

9. Κατά της αποφάσεως αυτής μπορεί να ασκηθεί το ένδικο μέσο της αιτήσεως ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 46 του προεδρικού διατάγματος 18/1989 Κωδικοποίηση Διατάξεων νόμων για το Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

10. Κάλυψη δαπάνης: Από τις διατάξεις αυτής της απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ή του προϋπολογισμού του οικείου οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

11. Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Θεσσαλονίκη, 29-06-2015

 

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.