Απόφαση 22353/91 - Άρθρο 1

Άρθρο 1: Κριτήρια βιωσιμότητας


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Για την εκτίμηση της βιωσιμότητας των υποβαλλομένων για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 1892/1990 επενδυτικών προγραμμάτων του δευτερογενή τομέα παραγωγής λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια:

 

α) Τα χαρακτηριστικά του φορέα της επένδυσης.

 

β) Οι προοπτικές κερδοφόρας δραστηριότητας της μονάδας που θα δημιουργηθεί ή της ήδη υφισταμένης στο βαθμό που επηρεάζεται από την προτεινόμενη επένδυση.

 

γ) Η οργάνωση της επιχείρησης.

 

2. Για την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων εκτιμώνται ιδίως τα ακόλουθα:

 

α) Όσον αφορά τον φορέα: η εμπειρία του, η κλίμακα και τα αποτελέσματα δραστηριοτήτων του στο παρελθόν, η φερεγγυότητα και η οικονομική του επιφάνεια ως προς την επάρκεια των ίδιων κεφαλαίων για την κάλυψη των συνολικών χρηματοδοτικών αναγκών της επιχείρησης (κάλυψης ίδιας συμμετοχής στην επένδυση και του αναγκαίου κεφαλαίου κίνησης).

 

Για τις ήδη λειτουργούσες μονάδες εκτιμώνται επίσης τα οικονομικά τους αποτελέσματα στο πρόσφατο παρελθόν καθώς επίσης και η παρούσα οικονομική τους κατάσταση.

 

β) Όσον αφορά τις προοπτικές κερδοφόρας δραστηριότητας της μονάδας: Ο τόπος εγκατάστασης, η κατάσταση του κλάδου (κορεσμένος ή μη) το χρηματοδοτικό σχήμα, τα τεχνικά της χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις τους στην παραγωγή, οι προβλέψεις πωλήσεων και οικονομικών αποτελεσμάτων, οι αριθμοδείκτες αποδοτικότητας της επένδυσης και γενικά η εκτίμηση όλων των τεχνικοοικονομικών στοιχείων και αναλύσεων που περιέχονται στην υποβαλλόμενη από τον επενδυτή τεχνικοοικονομική προμελέτη.

 

γ) Όσον αφορά την οργάνωση της επιχείρησης: εξετάζεται η δυνατότητα εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας της μέσω της προτεινόμενης οργανωτικής της δομής και της ποσοτικής και ποιοτικής στελέχωσής της.

 

Ειδικότερα εξετάζεται:

 

η οργάνωση της διοίκησης.
η οργάνωση της παραγωγής.
η οργάνωση πωλήσεων - marketing.
η εκπαίδευση προσωπικού.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.